Izzadj Velem

Izzadj Velem

Divattippek, amivel leplezhető az izzadás

2015. április 18. - stewa

A ruhaválasztás is meglehetősen nehéz, annak aki izzadásra nagyon hajlamos. Nem mindegy, hogy milyen színű és milyen mintájú a ruha. Mennyire kivágott és milyen anyagból van. Az izzadás megakadályozására a megfelelő öltözék, a könnyű, jól szellőző ruházat kiválasztása. Fontos, hogy semmi ne legyen szoros, semmi ne feszüljön a testre. A ruha kiválasztásánál igyekezzünk természetes – pamut vagy len – alapanyagból készült darabokat választani, ezek ugyanis áteresztik a levegőt, így szellősek, emellett nedvszívó képességük is kiváló. Ezáltal elkerülhető, hogy patakokban csorogjon az izzadság a ruha alatt. Ennél is fontosabb tulajdonságuk azonban, hogy könnyen száradnak, így azok a gombák, amelyek valójában a testszagot okozzák, nem tudnak elszaporodni. Ha pamut holmit viselünk, akkor nincs vagy jóval kisebb az esélye annak, hogy kialakuljon a kellemetlen izzadságszag. Az örök probléma a hónalj.

Nagyon sok fehér felsőm van. Szeretem, mert mindenhez fel tudom húzni ezt a színt. Elég csupán csak egy kiegészítő hozzá, ami feldobja, legyen az egy sál, vagy nyaklánc.

feher-ing-promod.jpg

 

 

Könnyű, nyárias anyagból készült blúzt szoktam hordani. Hűvösebb időben egy szűkebb fazonú, fekete színű pulóvert veszek fel rá, amit még feldobok egy sállal vagy egy nyaklánccal. Ilyenkor nem szoktam használni hónalj tapaszt, mert a feketén nem látszik az izzadságfolt, viszont ha színeset veszek fel, akkor igen.versacelila.jpg

 

 

 

 

feherpulover.jpg

 

 

Nagyon praktikus megoldásnak találom a horgolt pulcsit. Szinte bármilyen színű felsőt fel lehet alá venni, mert nem feltűnő az alatta lévő folt és a pulcsi is lehet bármilyen színű. Akár egy trikóval is fel lehet venni jó időben.

 

l_camaieu-bola-ro-femme-en-mohair-brillant.jpg

 

 

 

A bolero felső is jó választás. Ez is függ attól, hogy milyen a színe. Véleményem szerint a fekete, a sötétbarna például kiváló erre a célra. Legyen az hosszú-, vagy rövid ujjú, háromnegyedes, kötős vagy nyitott.

 

Tunika egy cicanadrággal. A mintás felsőkön nemfeltűnő a folt, ha az anyaga is szellős és nem testhez feszülő.  Mindemellett még kényelmes a viselete. Hűvösebb időben a kötött, pamutból készült tunika is megfelelő, csizmával. Például krém színben az izzadás sem látszik rajta.

 

to121x020-702_1_1351010233.jpg

jpg.jpg

 

Színes felsőt általában nem szoktam felvenni, ha még is kedvem támad valamilyen színhez, akkor színes nadrágot húzok fel vagy az örök klasszikust a farmernadrágot.

zsofia.jpg

mayo_chix0025.JPG

A lábbeli választás is problémákat szokott okozni. Évszaktól függően folyamatosan kell foglalkozni ezzel a kérdéssel. Hideg időben is ugyan úgy kell dezodorálni a lábat, mint melegben, hiszen egész nap zárt cipőben kell lennünk, így szinte elkerülhetetlen a lábizzadás, ami a gombásodásnak is szabad utat enged. Ezt úgy próbálom meg elkerülni, hogy váltócipőt használok. Váltogatom a cipőimet, hogy legyen ideje kiszáradni.

                                                                                                                                                                    

feher_cipo.jpg

 

 

Kényelmes bőrből készült félcipőt tartok bent a munkahelyemen és a zoknimat is ki szoktam cserélni ey pamut titokzoknira.

 

 

 

 

 

csizma.jpg

 

 

Bőrből készült csizmát hordok télen, ha nagyon hideg van, akkor melegebbet.

 

 

teli_csizma.jpg

Átmeneti időben sportcipőt, balerinacipőt, vászoncipőt szoktam hordani pamutból készült titokzoknival. Nyáron pedig olyan lapos szandált aminek velúrbőr a talprésze, így nem csúszkál benne a lábam. Papucs nálam szóban sem jöhet sajnos.

 

tamaris_22102_galerie_m.jpgszandi.jpg

sportcipo.jpg

vaszon_cipo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://izzadjvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr997378484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása