Izzadj Velem

Izzadj Velem

Ételek és az izzadás

2015. április 15. - stewa

Sok oldalon lehet olvasni arról, hogy a kozmetikumok helyett az étrendünket kellene lecserélni. Egyes ételek vegyületei nemcsak az emésztőrendszerünkbe kerülnek be, hanem kiválasztódnak a verejtékben is. Amíg ezek ki nem ürülnek a szervezetünkből, addig az izzadságban is éreztetik hatásunkat a kellemetlen szagok által.

Ilyen például a kávé, tea, dohány, alkohol. Szerencsére nem dohányzom, alkoholt is csak nagyon ritkán iszom, viszont a kávéról nehezen tudnék lemondani. Szinte hozzá tartozik a reggeli rutinomhoz. Általában alacsony a vérnyomásom, ezért reggel szükségem van rá. Előfordul, hogy napközben is megiszom egy hosszú kávét.

 

a-kave-mint-olyan_efcf7c6bcfad3179c8876a8b184d0551.jpg

 

Bizonyos aromaanyagok: a fokhagyma, vöröshagyma, erős fűszerek... jellegzetes szagot adva kiválasztódhatnak a verejtékben. A fűszeres és zsíros ételek elkerülésével és a klorofilban gazdag élelmiszerekkel lehet csökkenteni az izzadságszagot: spenót, sóska, fejes saláta, kelkáposzta, fehérrépa, petrezselyem. A reggeli szendvicsembe szoktam tenni fejes-, vagy jégsaláta levelet és a zöld színű zöldségeket is szeretem. Teljes mértékben viszont úgy gondolom, hogy nem lehet mindig odafigyelni erre.

spenot_01.jpg

fnm_010111-wndinners-067_s4x3_lg.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://izzadjvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr677370686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása